Home » Blogs » Schelden doet geen pijn?

Schelden doet geen pijn?

Schelden doet geen pijn? Je kent vast wel het feit dat zangers die een bepaalde nooit zingen, in staat zijn om een glas te breken. De stem resoneert met dezelfde frequentie van het glas en spat uiteindelijk uit elkaar.

Kortom; door je stem te gebruiken zend je bepaalde trillingen uit. Elk woord heeft een specifieke trilling en die kun je terugzien bij het experiment van  Masuru  Emoto. 

Emoto deed onderzoek naar water en hij liet, door middel van speciale technieken (bijvoorbeeld in een zeer koude omgeving), foto's maken van ijskristallen, gebruik makend van water dat uit verschillende bronnen komt en dat aan verschillende omstandigheden wordt blootgesteld, zoals geluiden (muziek, spraak) en beelden (geschreven tekst, afbeeldingen).
Hij concludeerde uit deze foto's dat deze externe effecten invloed hebben op de structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens.

Uitgesproken woorden die in staat zijn om mensen, planten etc te beïnvloeden.

Iedereen weet wel dat schelden wel degelijk pijn kan doen. De mens bestaat voor ruim 70% uit water……………….Niet voor niets dat muziek ons echt kan raken.

En wat te denken van het ‘rijst-experiment’. Hier komt het er in het kort op neer dat 2 of 3 potjes gevuld met exact dezelfde rijst, positief danwel negatief beïnvloed werden door  wat er gedurende een periode tegen ‘hen’  werd gezegd.


Positieve woorden hadden een positieve invloed en de rijst bleef intact en negatieve woorden veroorzaakten schimmels en andere narigheid.

Hetzelfde effect hadden de labels op de potjes met positieve woorden (liefde, je bent mooi….) en ook de negatieve woorden (je bent slecht, loser, sukkel…..)


Kortom……maak mooie structuren in jezelf met lieve/mooie woorden terwijl je voor de spiegel staat:



ik doe er toe


ik vind je mooi


ik kan het verschil maken


ik ben een leuk mens 





contactgegevens:

Triquetra-Massage & Hypno-Coaching
Boterzwin 3626 
1788 WL Julianadorp
tel: 0620969998
NL74 RABO 0170046028 



 KVK  54215110

                                              Privacyverklaring


Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl